Cumpara rapid
Descarca catalogul
Viziunea noastra
Prima pagina
Cum ne gasiti
Atentie
"magazin Fermier" si "cultiva profitul" sunt marci inregistrate ale S.C. LOREDO S.R.L. Produsele prezentate in acest site pot fi gasite in magazinele cu acest logo. Exista pe piata din romania firme sau magazine care profita de nume, asemanatoare. Nu va lasati pacaliti. Verificati cu atentie adresele, locatiile si daca nu sunteti siguri puteti sa sunati. Va vom indruma cu placere.S.C. LOREDO S.R.L.Focsani, Str. Marasesti 46 magazin Fermier
Suntem distribuitori in Romania
Enoitalia -
Conformitate cu normele Europene
Toate produsele si utilajele comercializate de catre firma noastra respecta legislatia in vigoare
Site-
www.fermier.ro
www.magazinfermier.ro
www.loredo.ro
www.deriton.ro
www.desciorchinator.ro
www.filtruvin.ro
www.pompavin.ro
www.pompastropit.ro
www.zdrobitor.ro
www.cisterneinox.ro
www.loredo.bizoo.ro
Informatii
Telefon: +40 237 225 028
E-
© Fermier 2012 All rights reserved.
® Logoul si numele Fermier sunt marci inregistrate.
Macerarea
Pentru vinurile aromate sau rosii, strugurii zdrobiti si desciorchinati vor fi trecuti in vasele de fermentare pe bostina pentru a extrage aroma sau culoare din pielita.In acesta etapa este recomandata fosirea unei enzime de extractie care are rolul de a accentua aroma sau culoarea prin desfacerea peretilor si a membranelor celulare, eliberand compusii in vin. Acestea dau si o stabilitate mai buna a`culorii vinurilor rosii. Vinurile obtinute prin maceratia in prezenta produselor enzimatice prezinta, deci, un plus de aroma si intensitate a culorii,
Sfaturi si recomandari utile
La majoritatea procedeelor de obtinere a vinurilor rosii si indeosebi la cele traditionale,
extractia compusilor fenolici se obtine prin maceratia partilor solide in faza lichida
in timpul fermentatiei alcoolice. Practic aceasta inseamna ca maceratia bostinei
se desfasoara in aceleasi timp cu fermentatia mustului in care se gaseste. Datorita
acestui fapt ambele procese sunt cuprinse intr-
obisnuit in limbajul oenologic ,,fermentare pe bostina”.i
Macerarea
In cazul vinurilor ce nu se supun macerarii – vinuri albe – pentru a se obtine un randament mai mare de must se folosesc enzime de extractie si limpezire. Acestea au ca efect mai mult must ravac si o usurinta in prelucrarea ulterioara (presabilitate si filtrabilitate mai mare).Costurile date de folosirea acestor produse per litru de vin sunt relativ reduse in comparatie cu avantajele pe care le aduc.