Vinificatie-hobby.ro

Cumpara rapid

Descarca catalogul

Viziunea noastra

Prima pagina

Cum ne gasiti

Atentie

"magazin Fermier" si "cultiva profitul" sunt marci inregistrate ale S.C. LOREDO S.R.L. Produsele prezentate in acest site pot fi gasite in magazinele cu acest logo. Exista pe piata din romania firme sau magazine care profita de nume, asemanatoare. Nu va lasati pacaliti. Verificati cu atentie adresele, locatiile si daca nu sunteti siguri puteti sa sunati. Va vom indruma cu placere.S.C. LOREDO S.R.L.Focsani, Str. Marasesti 46 magazin Fermier

Suntem distribuitori in Romania

Enoitalia - zdrobitoare, desciorchinatoare, pompe vin, masina BAG-IN-BOX Enotoscana - cisterne inox Rover - pompe vin, filtre vin Di Martino - pulverizatoare Pica - Carbune activ Deriton - bentonita

Conformitate cu normele Europene

Toate produsele si utilajele comercializate de catre firma noastra respecta legislatia in vigoare

Site-uri apartinand Loredo S.R.L.

www.fermier.ro

www.magazinfermier.ro

www.loredo.ro

www.deriton.ro

www.desciorchinator.ro

www.filtruvin.ro

www.pompavin.ro

www.pompastropit.ro

www.zdrobitor.ro

www.cisterneinox.ro

www.loredo.bizoo.ro

 

 

Informatii

Telefon: +40 237 225 028

E-mail: office@loredo.ro | loredosrl@yahoo.com

© Fermier 2012 All rights reserved.

® Logoul si numele Fermier sunt marci inregistrate.

Vinificatie amator/hobby

Produse vinificatie amator

Descarca catalogul

Descarca lista de preturi

Despre noi

Contacteaza-ne

Link-uri utile

www.fermier.ro

www.magazinfermier.ro

www.loredo.ro

www.loredo.bizoo.ro

Site-uri de profil

Bentonita

Butoi

Cisterne inox

Cultiva profitul

Deriton

Desciorchinator

Dopuitor

Eno Italia

Fermentare

Filtru vin

Limpezire

Moaracereale

Oenologie

Pompa stropit

Pompa vin

Presa struguri

Presa vin

Produse vinificatie

Teasc

Utilaje vinificatie

Zdrobitor

Atomizor

Bag-in-box

Vinificatie-hobby.ro

Cum se administreaza bentonita in vin?

Bentonita se prepara cu apa calda in proportie de 1:5. Se amesteca energic si se lasa la gonflat 24 de ore, timp in care se mai amesteca din cand in cand. Dupa 24 de ore se mai dilueaza cu o cantitate similara de apa. Consistenta trebuie sa fie ca a unei smantani. Apoi se intruduce in vin amestecandu-se incat sa nu se formeze cocoloase. Bentonita trebuie sa fie raspandita in toata masa vinului. Apoi se lasa sa actioneze timp de 1-4 zile (functie de incarcatura vinului si tipul de bentonita folosit).In aceasta etapa este bine sa facem si analize minime de laborator pentru a afla continutul in alcool, in SO2 total si liber.

Sfaturi si recomandari utile

Doza de bentonizare cea mai potrivita pentru vinul tânar s-a dovedit a fi 1g/l litru vin. Dupa ce vinul s-a agitat cu un furtun se administreaza gelul de bentonita si SO2. Administrarea gelului de bentonita în vin se face a doua zi de la preparare pentru a se hidrata bine si a se etala lamelele de bentonita, precum si sarcinile electrice ale acesteia.Momentul administrarii bentonitei este bine sa coincida cu administrarea bioxidului de sulf, deoarece actiunea lor cumulata este mai evidenta.

Administrarea bentonitei

. Unii podgoreni fac si asa-zisa proba la aer a vinului. Se lasa 24-48 de ore un pahar cu vin neacoperit. Daca are SO2 putin se va oxida (schimba culoarea) si va fi un semnal ca trebuie adaugat SO2. Pe bentonita va sta 2-3 saptamani apoi se va trage cu atentie pentru a nu se deranja depozitul (al doilea pritoc).